Opstart

Vi foreslår, at I kommer på besøg en formiddag, en uges tid før barnet starter: Så vi kan forberede hinanden og jeres barn på, hvad det er der skal til at ske. Dette aftales med forældrene i god tid før start dato.

Det er vigtig for os alle, at vi har afstemt hinandens  forventninger og behov inden barnet starter. Læs også vores principper, som bestyrelsen har udarbejdet.

Vi tager meget hensyn til, hvad barnet har behov for. Og ingen børn er ens. De første to dage skal I som forældre være med jeres barn 1 time hos os. Vores erfaring siger os at 1 time er nok, og hellere gå ud af døren med en følelse af at ville komme igen dagen efter, end at være overstimuleret af indtryk. Som regel skal I afsætte en uge. Alt efter hvordan det går, justerer vi aftalerne i løbet af denne uge, så vi og I som forældre er sikre på at jeres barn har det godt hos os og I er trygge ved at tage videre på arbejdet.

Vigtigt!!!

Hvis I har behov dato til august måned, skal I være opmærksom på, at vi skal have alle børn tilbage fra ferie, inden vi begynder at indkøre nye børn. Det er for, at alle vores børn kan komme tilbage til børnehaven i rolige forhold. Dermed får vi som personale også bedre mulighed for at kunne give nye børn en god og tryg indkøring. Ofte modtager vi flere nye børn i august, og derfor spreder vi indkøringerne ud over hele måneden. Således kan vi bedst mulig kan tage hånd om det enkelte barn og jer forældre.

Først og fremmest tid til børnene

Vi lægger som personale stor vægt på den daglige forældrekontakt og synes det er både hyggeligt og vigtigt, også for sammenhængen i børnenes dag, at der er tid til en lille snak omkring aflevering og afhentning. Alligevel egner disse tidspunkter sig bedst for kortere samtaler og beskeder, da tiden ellers går fra børnene og samværet med dem.

I er altid velkomne til at bede om tid til en snak, hvis der er noget der kræver lidt længere tid.

Forældresamtaler

Da den daglige kommunikation er meget vigtig, for både forældre og personaler, vi lægger vægt på den daglige snak.
Når et barn har været hos os i Valby Folkebørnehave i ca. 3-6 måneder aftaler vi med forældrene om der er behov for et møde vedr. barnets trivsel m.m.

Der er i den styrkede læreplan lagt op til et styrket forældresamarbejde. Vi skal sammen med jer forældre skabe et forpligtende samarbejde omkring jeres barns trivsel, udvikling, læring og dannelse. Derfor lægger vi op til at både vi og i som forældre løbende kan have snakke om jeres barn. Det både hvis vi eller I har noget som bekymrer os eller jer vedr. jeres barn.  Og det gør vi bedst ved at sidde i lukket rum, og ikke ved snakke hen over hovedet på barnet. Dermed ikke sagt at man ikke altid kan få en snak enten fysisk eller over telefonen.

Fødselsdage

Når der er fødselsdag i børnehaven, vægter vi, at det er barnet der er i centrum. Det gør vi bl.a. ved at der er dækket op, med dug, fødselsdagstog med lys, kopper tallerkner, flag, mm Vi synger selvfølgelig fødselsdagssang og råber højt hurra til fødselsdagsbarnet.

De fleste børn vil gerne have at de kan have noget med hjemmefra og her begrænser vi os til en form for kage, is eller boller.

Balloner, flag m.m. sætter altid kulør på en fødselsdagsfest, så det er velkomment.
Aftal med personalet, hvad I tænker at komme med.

Vi kommer også meget gerne hjem til fødselsdag hele gruppen, eller den gruppe som barnet er en del af.

Hvis man vil holde fødselsdag hjemme i en weekend, henstiller vi og bestyrelsen til at det også er hele gruppen, eller den gruppe som barnet er i, der inviteres. (mini, mellem, maxi)

Forplejning

Til samling kl 9.30 får børnene tilbudt et stykke rugbrød, bolle eller knækbrød Vi har en liste for hver uge, hvor familierne skiftes til at have brød med til hele børnegruppen. Det er helt frivilligt om man vil købe eller bage selv.

Alle børn har deres egen madpakke med, som vi spiser sammen i mindre grupper kl. 11

Børnene skal også have deres egen frugtmadpakke med til eftermiddagsmaden kl. 14.

Vi ønsker, at frokosten ud over at spise sin mad, også handler om, at skabe et læringsmiljø, hvor både børn og voksne nyder samværet og dialogen.

Vi inddrager børnene i borddækning og oprydning så børnene bliver, så selvhjulpne som alderen tillader. Der er faste hjælpere hver dag. Det går på tur, og er struktureret, så børnene kan følge med i hvornår det er deres tur.

Vi har ind i mellem dage, hvor vi laver mad sammen. Det bliver ud fra en liste af ønsker, som børnene kan have. Og så laver vi en afstemning.

Ved højtider som halloween, jul og påske laver vi et fællesbord med lækker mad. Enten laver vi noget selv, eller også har forældrene noget med til et fælles tag-selv-bord